11 Ocak 2010

Neşeli Bebek Battaniyesi






                    Neşeli bebek battaniyemin hikayesi
Böyle bir bebek battaniyesi tasarım fikrim hep vardı ama bir türlü doğru kumaşı kafamda toparlayamamıştım. Bende nette şöyle bir gezdim birkaç yabancı sitede oldukça yüksek fiyata birçok tasarım gördüm. Bence benim tasarımım biraz el becerisi biraz marifetle hepsinden çok daha sevimli oldu. Hem özgün hem sadece benim kızıma özel bir tasarım. (Paylaştığım andan itibaren sizin cimcimenizin de olabilir)

      Zaten sağ olsun tasarım cinim çook önceden bu dizaynı kazımıştı beynime ama ne tür kumaş bir türlü karar verememiştim. Hem hafif olmalı, sıcak tutmalı hem de çok cici olmalıydı. Tabi her şey birden bire oldu. Hobi malzemelerimi karıştırırken pazen kumaş gözüme takıldı evet doğru olan aradığım kumaş buydu. Ne iş ne güç dinlemem ilham perim dürtümü. Her şeyi bıraktım cimcimemi uyutup başladım araştırmaya. Ona eşlik edecek sevimli renkli birçok kumaş buldum ama maalesef hepsinin bir tarafını kesmişim, elimde olan tek bütün parçam bu. Dikkatli olanlar hemen fark etmiştir birkaç şey daha dikmiştim bu kumaşla, işte bu onun son kalan kısmı.

Bakın Bunları Kullandım
1. Beyaz pazen kumaş
2. Renkli Kumaş, pembe düz renkli kumaş
3. Kumaş boyaları

İşte Böyle Yaptım
1.Öce kumaşı katlayıp bir kare elde ettim. Sonra kenarları keserek ovalleştirdim.
2.Baş yastık kısmı için kabaca bir ölçü belirledim ve kumaşa çizdim.
3.Aynı işlemi diğer renkli kumaşa da uyguladım.
4.Sıra geldi baş kısım fırfırına onun kumaşını şerit halinde kestim. Makinede geniş aralıkla dikiş geçtim ve büzdüm.
5.Baş kısmını içe gelecek şekilde koydum düz pembe kumaşı da hazırlayıp en otaya yerleştirdim tersten tümünü diktim. (Ters yüz etmek için açıklık bırakmayı unutmayın sakın.)
6.Güzelce ütüledim. Sıra geldi en sevimli aşamaya battaniyeye can vermeye. Kurşun kalemle sevimli bir yüz çizdim. Dikkatlice boyadım. Kurutup ütüyle sabitledim. İşte şimdi kullanıma hazır neşeli bebek battaniyem.

2 yorum:

dakikadanonce dedi ki...

merhaba
bende 3,5 aylık hamileyim bu tarz bir battaniye yapmak istiyorum fakat resim net değil. sizden ricam kalıbın net çıkacağı bir fotoğraf ekleyebilir misiniz?

renklicehobiler dedi ki...

Sevgili dakikadanonce kalıp için tek gereken istenen boyutta bir kare elde etmek ben öyle yaptım. Aynı kareyi astar içinde yapıyoruz. Diğer ayrıntılar baş yani yastık kısmında onuda ayrıntılı vermeye çalıştım. Şimdiden kolay gelsin...

 
BLOG designed by